Deborah Stålek

Debora Stålek_2

Presentation:

Jag arbetar med handvävning i ett flertal olika vävstolar i mitt hem. Jag håller också på en del med garnfärgning och sömnad. Jag odlar vejde för att färga med. Jag har utbildat mig i handvävning på skolor 2 år på heltid, 2 år på halvtid, samt ett år i Nyckelviksskolan på heltid med textil inriktning inklusive textil tryck, samt 1 år på Gotlands konstskola på halvtid. Jag har också deltagit i ett flertal korta kurser i olika vävtekniker. Jag har hållit kurser i finnväv. Jag har arbetat på Almgrens Sidenväveri i Stockholm både som väverska och sedan, när det blev museum, som guide.

Eftersom min verksamhet är liten är det möjligt att beställa efter personliga önskemål. Jag har mycket erfarenhet med olika vävtekniker och har redskap till många olika typer av vävar.

Jag har en butik i anslutning till vävateljén där man kan köpa en del presentartiklar. Jag har Gotlands souvenirhandduk med fem gamla kyrkor på Gotland och igelkottar invävda, samt flera andra med Gotlands motiv. Jag har endast öppethållande på sommaren men eftersom jag bor i samma hus kan man komma överens om en tid och handla året runt.

Jag har deltagit i alla sommarutställningar med Textil Gotland sedan 2011.

Verksamhet:

  • Vävning
  • Garnfärgning
  • Lappteknik
  • Design

Adress: Skolgatan 2
Postnr:  623 77
Ort: Klintehamn
Företagets namn: Vävateljé Deborahs Design
Ort butik: Klintehamn
Telefon: 0498-24 16 42, 0735-75 77 75