Helena Ottander-Bjerkesjö

Presentation:

Började min textila bana med utbildning på Lennings Textil Institut i Norrköping, som yngsta elev. Fortsatte med London School of Fashion. Arbetade som direktris/gradös  på konfektionsfabrik i Karlstad. Startade egna företaget Cresign 1985 med designade företags profilkläder, som Värmlandströjan.

Började 1992 designa och tillverkad historiska lekkläder för barn på Gotland med inspiration från öns historia. Fick även uppdrag från Barnens Ikea med djurdräkter och formgav Destination Gotlands lekrum.

Började studera pedagogik på Stockholms Universitet och utbildade mig till textillärare/yrkeslärare, som jag fortfarande är verksam som i Danderyd. Under sommarhalvåret deltar jag på Medeltidsmarknaden med lekkläder för barn sedan över 20 år. Har även haft egen försäljning i Kapellet i Stånga.

Min verksamhet med egen ateljé sker i Stånga, med design av modeller och förstaprov. Jag tar även designuppdrag som företagskläder, samt gör mönster och prototyper bland annat till modevisningar för designer Erik Bjerkesjö (son).

Bor i Stånga under sommarhalvåret och London under övrig tid.

Verksamhet:

  • Textil design
  • Historiska lekkläder för barn
  • Företagskläder
  • Kursverksamhet

Adress: Stånga Postlåda 19 (Vinteradress: 62 Thorne Street, London SW13 0PR)
Postnr:  623 15
Postort: Stånga
Företagets namn: Bjerkesjö Media Design (märke Cresign)
Ort butik:
Telefon: 0708-88 13 03