Deborah Stålek

Presentation:

Jag arbetar med handvävning i ett flertal olika vävstolar i mitt hem. Jag håller även vävkurser i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Jag har utbildat mig i handvävning på skolor 2 år på heltid, 2 år på halvtid, samt ett år i Nyckelviksskolan på heltid med textil inriktning inklusive textiltryck, samt 1 år på Gotlands konstskola på halvtid. Jag har också deltagit i ett flertal korta kurser i olika vävtekniker. Jag har arbetat på Almgrens Sidenväveri i Stockholm både som väverska och sedan, när det blev museum, som guide.

Eftersom min verksamhet är liten är det möjligt att beställa efter personliga önskemål. Jag har mycket erfarenhet med olika vävtekniker och har redskap till många olika typer av vävar.

Jag har försäljning där man kan köpa en del presentartiklar. Jag har Gotlands souvenirhandduk med blåeld, fem medeltida kyrkor på Gotland och igelkottar invävda. Jag har endast öppethållande på sommaren men eftersom jag bor i samma hus kan man komma överens om en tid och handla året runt.

Jag har deltagit i alla sommarutställningar med Textil Gotland sedan 2011.

Verksamhet:

  • Vävning
  • Undervisning
  • Lappteknik
  • Design

Adress: Skolgatan 2
Postnr:  623 77
Ort: Klintehamn
Företagets namn: Vävateljé Deborahs Design
Ort butik: Klintehamn
Telefon: 0735-75 77 75

Trasmatta av ärvda mattrasor och varp som följde med vid köp av en begagnad vävstol. Taqueté. Rand: 2 partier
Vävd i 100% linne av reklamerade linnevaror. Teknik: Taqueté. Vävd på uppdrag av Hanna Jörnhammar VD för LinLiving.
Trasmatta vävd i Taqueté till min vän Katarina.