Karin Cervenka – Klänning

En mulen och blåsig sommardag 2021 skulle jag åka på en lördagsutflykt till bl.a. Wanja Djanaieff & Lotta Kühlhorns butik i Näs. Jag trodde jag var framme, vinden sög tag i mig och molnen hängde tunga över den lilla udden i Vaktårdern, vågorna gick höga, känslan av en utpost infann sig, men var fanns deras butik? Efter ytterligare en liten bilfärd hittade jag ladan=deras butik. Oj så färgsprakande inredning med tyger och affischer och där låg ett linnetyg ihopvikt och väntade på mig, designat av Wanja! Jag tänkte att det kunde bli ett plagg till sommarens LIN-utställning 2022.

De svarta inslagen kommer från linnegardiner och pärlorna har min dotter (som tillverkar smycken och hårspännen) skickat från Lund.

Klänningen är sydd med hjälp av min brukssymaskin, overlockmaskin och de tre sömmarna paralellt är sydda med min coverlockmaskin.