Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Designa din egen tröja

oktober 18 @ 5:00 e m - 9:00 e m

200 kr – 250 kr

Välkommen till workshopen ”Designa din egen tröja”. Förkunskapskrav: Du kan sticka men behöver inte ha stickat mycket.

Det är bra om du har garn och stickor med dig. Om inte får du garn och stickor att prova dig fram med. Ta gärna med en tröja som du trivs i som utgångspunkt när vi bestämmer måtten på din tröja.
Workshopen börjar med att jag visar tröjor som är stickade på olika sätt, med raglan, med runt ok, med raka stycken och vi pratar om för- och nackdelar med de olika sticksätten.
Sedan visar jag fler tröjor som är stickade i olika strukturer, enfärgade och flerfärgade och vi pratar om för- och nackdelar.
Vi pratar val av garn och stickor.

Nu är det dags att, med hjälp av en enkel mall fundera på/bestämma, hur du vill göra din tröja. Vi resonerar oss fram till en modell som är rimlig utifrån dina förkunskaper.
Det kan ta en stund – kanske dags att ta kaffe/te och smörgås.

Sen gör alla en provlapp för att bestämma stickteknik, stickgrovlek och för att få rätt maskantal.

Vi håller på 17-21. Min tanke är att vi har några uppföljningsträffar där vi jobbar vidare med era tröjor. Tiden för dessa träffar planerar vi tillsammans – hur många veckor emellan varje träff och vilken längd de behöver ha. (Kortare träff är lägre pris).
Pris, för första tillfället 200 kr för medlemmar i Textil Gotland, 250 kronor för icke medlemmar. Fikat ingår! (Intäkterna går oavkortat till hyran för Hantverket).

Max 10 platser.

Så kul det ska bli att göra detta tillsammans. Har du frågor så maila gärna till ullstickan@gmail.com. Anmäl dig till samma adress.

Detaljer

Datum:
oktober 18
Tid:
5:00 e m - 9:00 e m
Kostnad:
200 kr – 250 kr

Arrangör

Textil Gotland – Ulla Persson
E-post:
ullstickan@gmail.com

Plats

Hantverket
Specksrum 6
Visby, 62155
+ Google Map