Presentation:

Eldblå startades 1996 och drivs nu av Karin Kloth. Eldblå har idag två inriktningar, made of gotland och interior.

Made of gotland – all produktion sker lokalt i vår hemindustri på Gotland. Kollektionen består av handstickade och vävda produkter som tillverkas i garn av 100% gotländsk ull. Ullen får vi från får som betar de gotländska naturbetesmarkerna. Fåren klipps två gånger per år och ullen spinns sedan till de garnkvaliteer vi behöver till våra produkter i ett lokalt spinneri. Kollektionen består av, plädar, sjalar, dynor och mattor för hemmabruk.

Interior – jag formger unika tuftade och vävda mattor av hög kvalité för hem och offentlig miljö. I sortimentet finns också, ljudabsorbenter, insynskydd och väggmaterial. Mattor och textilier från eldblå pryder golven på flera svenska ambassader, företagsmiljöer och privata hem.
Tillverkning: Våra mattor tillverkas i Sverige och i Indien.
Material: Våra mattor tuftas med 100% naturmaterial av högsta kvalité. I mattor som tuftas i Indien används inhemskt ull och silkegarn som färgas in lokalt. Mattor tuftade i Sverige används ullgarn från norska Spelsaufår som är ett utegångsfår. Spelsaufår har en långfibrig fiber som är slitstark och har en naturlig hög glans. I blandningar där vi använder lingarn, väljer vi svenskt lingarn från Holma Helsingland – Bra miljöval.
Storlek: Alla våra mattor kan beställas i valfri storlek och proportion.
Färg: Samtliga våra mattor kan beställas i andra färger än de som visas. Vi stämmer då av med tussar och kvalitéprover.
Specialbeställningar: Vi specialritar mattor och textilier på uppdrag och i samarbete med våra kunder.

Verksamhet:

  • Formgivning
  • Produktion av vävda och stickade produkter
  • Freelanceuppdrag

Adress: Othem Norrbys 563
Postnr:  624 46
Postort: Slite
Företagets namn: eldblå mattateljé
Showroom: Norra Kyrkogatan 3, 621 55 Visby
Telefon: + 46 (0)70 533 96 34