Presentation:

Jag är utbildad hemslöjdskonsulent med framförallt textil inriktning och ägnar mig mest åt stickning och att arbeta med och för svensk ull. Textil materiallära, folkkonst, färgning, broderi och sömnad ligger mig varmt om hjärtat! Jag arbetar som författare, föreläsare, kursledare och projektledare bland annat. Tidigare drev jag Hantverksgården Skogsbo i Stockholm med stor textil verksamhet och folkbildning inom slöjdens område. Det som för mig framåt är att förmedla teknik, material, tradition och att hålla allt vi gör tillgängligt och samtida. Jag arbetar bland annat med podden Görbart, om handgjort skapande tillsammans med Frida Arnqvist Engström (som driver bloggen Kurbits).

Arbetade en period för ullprojektet ”Från lamm till tröja” i Uppsala län. Jag har sedan starten haft möjlighet att vara med och genomföra ullmarknaden på Österbybruk.

Böckerna jag har givit ut har haft tema stickning – med samtida bruksplagg med i traditionell grund som genomgående tema och Pappersslöjd.

Utställningar: Jag har tidigare ställt ut under elevutställningar på Handarbetets Vänner, med vävförening på Skansen, en egen utställning på Skolhuset i Östergarn och i samband med boksläppen för respektive bok.

Sedan augusti 2014 finns jag, familjen, alla vävstolar och spinnrockar i Visby.

Verksamhet:

  • stickning,
  • broderi,
  • skribent,
  • kursledare

Adress: Irisdalsgatan 82
Postnr: 621 43
Ort: Visby
Företagets namn: Wynja Produktion
Ort butik:
Telefon: 0736-32 62 18